Investeer in een duurzame oplossing

Besparen met een warmtepomp of met zonnepanelen? Zijn warmtepompen alleen geschikt voor nieuwbouw? Wanneer u kiest voor een warmtepomp, moet u dan van een hoge investering uitgaan? Werken zonnepanelen ook bij bewolking of winterkou? Om een keuze te kunnen maken is het van belang om de verschillen en de mogelijkheden te kennen.

Warmtepomp - wat kost een warmtepomp?

De goedkoopste variant is de hybride warmtepomp. Deze kost ongeveer zo'n € 4.000 (excl. nieuwe cv-ketel). In een aantal gemeenten is het nog mogelijk een lening te krijgen om uw huis te verduurzamen.

Tot 2021 zijn er subsidies beschikbaar wanneer u een warmtepomp aanschaft. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort warmtepomp dat u laat plaatsen en het energielabel van het apparaat. Hoe zuiniger de warmtepomp, hoe meer subsidie u krijgt.

De energierekening

Een hybride warmtepomp kan voor een gemiddelde eengezinswoning de gasrekening met zo'n 240 euro per jaar laten dalen.

Hybride warmtepomp met cv-installatie

Wilt u meer informatie over warmtepompen? Wij adviseren u graag.

Maak vrijblijvend een afspraak>


Besparen met zonnepanelen

Voor het produceren van elektriciteit kunt u gratis zonne-energie gebruiken. De zonne-energie kunt u opwekken door gebruik te maken van PV-panelen op het dak van uw woning. Zo'n PhotoVoltaic-paneel bestaat uit zonnecellen welke onderling verbonden zijn. Door het licht ontstaat in de zonnecel een spanningsverschil. Deze spanning wordt door een omvormer omgezet in 230 V-wisselspanning. Heeft u hiervoor een dak nodig dat precies op het zuiden ligt? Nee, dit hoeft geen probleem te zijn.

Wist u dat u zonne-energie niet alleen kunt gebruiken voor elektriciteit maar ook voor warm water?

Zonnepanelen

Wij vertellen u er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op >

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen